6 Kasım 2015 Cuma

CONTEMPORARY İSTANBUL 2015 ÇOCUK PROGRAMLARI

Plugin Istanbul 2015



Bilim, sanat teknoloji kesitindeki güncel ve inovatif çalışmalara yer veren Plugin Yeni Medya Bölümü,   12 -15 Kasım 2015 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 3. yılını gerçekleştiriyor. 

Plugin 2015’in temel yapısı ve içeriği, plugin tanımından yola çıkarak geliştirildi. Plugin teknik olarak, bilgisayar ya da telefon gibi bir donanımın ya da dosya formatının mevcut koşullara göre yaşamını sürdürebilmesi için onu güncelleyen ve ona başka bir işlev kazandıran bir "ek” program modülü olarak tanımlanıyor. Plugin 2015 programının tümü, çağdaş sanatın güncel haline yaratıcı yollarla müdahale eden ve onu dijital kültür perspektifiyle mutasyona uğratan bir ek olarak tasarlandı. Çağdaş sanat severler, koleksiyonerler, izleyiciler ve bu alandaki farlı aktörler arasındaki etkileşim ilişkilerini çeşitlendirmeye ve çoğaltmaya odaklanan Plugin bu yıl, galeriler ve bağımsız sanatçıların yanı sıra mimarlık & tasarım stüdyoları, araştırma üniversiteleri, maker space atölyeleri, oyun laboratuvarları, dijital sanat kolektifleri ve proje mekânları gibi inisiyatiflere yer veriyor. 
Madde, Medya ve Teknoloji alt başlıklarıyla kurgulanan X-CHANGE siyasi, politik, biyolojik ve ekonomik mutasyona odaklanan, petro-politik bir alanın bilgi/iktidarı içine gömülü potansiyelleri açığa çıkaran, aktarma, nakletme işlevi gören ışık, ses, renk, form gibi güncel medya olasılıklarını araştıran çalışmaları kapsıyor. Plugin’deki çalışmalar araştırma süreçlerini belgelerek erişilir kılıyor, tahrip ve bozulmalara yol açan mutasyona dayalı süreç ve işlemleri yaratıcı müdahalelerinde nasıl kullandıklarını paylaşıyor. Bilgi oluşturmaktan çok, mevcut bilgiyi kopyalama sırasında bozan mutant yaşam formlarının ve oluşumların "etkisiz” ve "rastgele” bir şekilde varlıklarını nasıl sürdürmeye çalıştığını, bilgiyi kopyalarken nasıl bozduklarını keşfetmeyi ve buna yaratıcı müdahaleler yapmayı önemli buluyoruz. Çünkü bu deneysel araştırmanın ve paylaşım olanaklarını çoğaltarak çeşitlendirmenin kendisi, günümüze ait sanatsal bir pratik bugün. 

# Plugin Workshops


Plugin Workshops, Contemporary Istanbul fuarının 10. yılı bünyesinde, bilim, sanat ve teknoloji konularına ilgi duyan 7-13 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için tasarlanan atölyelerdir. Plugin 2015’in teması "X-CHANGE” ile ilişkili olarak geliştirilen bu atölyelerde dijital kültürün genç jenerasyonun birlikte çalışma, etkileşim, kendi kendine yapma ve değiş-tokuş becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor. Plugin Workshops ile katılımcıların elektronik becerilerini kullanarak yaratıcı müdahaleler yapmayı deneyecekleri bir "X-CHANGE” alanı oluşturuluyor.
Atölyeler ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Başvuru formu için tıklayınız.
Beşiktaş Belediyesi Ortak Projesidir.
Düzenleyen: Plugin Workshops Maker Eğitim Hareketi ve SPOTTER Kids 

** Bilgiler internet sistesinden alıntıdır.. http://contemporaryistanbul.com/tr/bolumler/plugin-126.htm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder